Sisusta trendikkäillä sisäkasveilla

Viherkasvit ovat kasvattaneet suosiotaan sisustuksessa ja verkkoa selatessa inspiraatiokuvista löytyy, vaikka minkä väristä sekä kokoista kasvia. Monet kasvit, kuten esimerkiksi aloevera puhdistavat samalla myös kodin huoneilmaa, joka tuo taas aivan uudenlaisen hyödyn.

Yksi uusimmista sisustustrendeistä on ripustettavat Airplant-kasvit. Näistä pitkäaikaiskasveista kerromme lisää myöhemmässä vaiheessa artikkelia.

Jatka lukemista, jos olet kiinnostunut aiheesta. Mikäli olet eksynyt väärälle sivustolle, eikä aihealue kiinnosta pätkääkään, voit myös siirtyä Nettikasinovertailun kotisivuille, joka tarjoaa parhaat mahdolliset vinkit nettipelaamiseen liittyen.

Trendikkäimmät sisustuskasvit 2019

Ensimmäisenä sisustuskasveja mietittäessä on tärkeää ajatella, kuinka usein kastelu voidaan järjestää ja minkä verran kasvit saavat valoa. Nämä ovat tärkeimmät kysymykset, sillä oikealla määrällä valoa ja vettä, kasvit elävät kauniina pidempään.

Valon saannin sekä kastelumahdollisuuksien jälkeen on hyvä miettiä omaa makua, eli haluaako kodin sisustaa kukilla vai viherkasveilla? Millaisilla kukilla, saavatko kukat olla eri värisiä jne. Kun päätös on tehty, kannattaa aloittaa kasvien valinta selaamalla parhaiden vaihtoehtojen hoito-ohjeita.

Alle listasimme muutaman suosikki sisäkasvimme, joita voimme suositella suurimpaan osaan suomalaisista kodeista.

1. Ilmakasvit

Ilmakasvit ovat ykkösjuttu tänä vuonna. Niiden hoitaminen on helppoa ja elinikä on pidempi, kuin muilla kasveilla. Lisäksi ilmakasveilla on huoneilmaa raikastava vaikutus. Vaikka ilmakasvien hoitaminen on helppoa, tarvitsevat ne kaikkien kasvien tapaan ajoittaista kastelua. Kastelu on hyvä hoitaa pari kertaa viikossa ja kasvin hyvinvoinnin turvaamiseksi, kannattaa se myös upottaa kylpyyn 20-30 minuutiksi joka toinen viikko.

2. Kaktukset

Kaktukset ovat paljon matkustelevalle unelma vaihtoehto, sillä niiden kastelu tapahtuu kuukausittain tai joissakin tilanteissa jopa harvemmin. Kaktus on helppohoitoisin, mutta samalla myös hyvin näyttävä kasvi.

3. Puistokulmapalmu

Puistokulmapalmu on suosittu sekä helppohoitoinen kasvi, joka tuo väriä huoneeseen ja puhdistaa ilmaa. Kasvin koko vaihtelee, mikä tekee kasvista aikaisempaakin paremman vaihtoehdon sisustajille. Se sopii myös kuistin koristeeksi, mikäli sisätiloista ei löydy sopivaa paikkaa. Puistokulmapalmu tulee kastella, kun kasvualusta on kuiva. Kastelu tulee tehdä vähä kalkkisella tai seisoneella vedellä.

 

24 Mar 2019